mijn verhaal

het rouwdrukwerk en de troostkaarten van troostpost worden ontworpen door mij, masja mols.
~
in 2005 overleed mijn lieve pap.
plotseling stond mijn leven op z’n kop.

in de dagen na het overlijden moet je veel regelen en werk je toe naar de uitvaart, het moment van afscheid. we wilden een persoonlijk afscheid en regelden veel zelf. van het ontwerpen van de kist tot het rouwdrukwerk. en ondanks de pijn en het verdriet voelde het goed om actief betrokken te zijn bij het vormgeven van het afscheid van mijn vader.

in de zomer van 2019 overleed mijn lieve mam. weer een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. plots geen ouders meer, voorgoed afscheid moeten nemen van die lieve zorgzame mensen die onvoorwaardelijk van je hielden. met mijn dierbare gezin en zus hebben we voor mijn moeder een mooi, passend afscheid verzorgd. dat heeft me kracht en energie gegeven.
~
wat mij aanspreekt in het ontwerpen van rouwdrukwerk is ondersteuning bieden tijdens één van de meest kwetsbaarste periodes in een mensenleven.
door het toevoegen van persoonlijke details op de rouwkaart -en het andere rouwdrukwerk- maak je een dierbare overledene meer voelbaar, herkenbaar, herinnerbaar. hiervoor ga ik in gesprek en ontvang persoonlijke woorden, anekdotes, foto’s, tekeningen of dat wat iemand typeert.
~
een rouwkaart, een dankkaartje staat vaak bij mensen op een special plekje in huis. wat is er mooier dan dat dit kaartje je dierbare écht typeert.
dat is wat ik wil bereiken, echt een persoonlijk aandenken aan wie je lief was.   
~
steeds meer benaderen uitvaartondernemers, familieleden van een overledene of mensen in hun laatste levensfase mij voor advies over en het ontwerpen van persoonlijk rouwdrukwerk.

naast de vraag naar rouwdrukwerk kreeg ik ook steeds meer vraag naar mooie, stijlvolle condoleancekaarten en troostkaarten. zo is in 2017 troostpost ontstaan. in het voorjaar van 2020 zijn ‘masja mols rouwdrukwerk’ en ‘troostpost’ samengevoegd onder de naam troostpost.