mijn verhaal

in 2005 overleed mijn lieve pap. plotseling stond mijn leven op z’n kop. in de dagen na zijn overlijden moesten we veel regelen en werkten we toe naar de uitvaart, het moment van afscheid.
we wilden een persoonlijk afscheid en deden veel zelf. van het ontwerpen van de kist tot het rouwdrukwerk. en ondanks de pijn en het verdriet voelde het fijn om actief betrokken te zijn bij het vormgeven van het afscheid van mijn vader.

in de zomer van 2019 overleed mijn lieve mam. weer een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. plots heb je dan geen ouders meer, voor altijd afscheid nemen van mijn lieve zorgzame ouders die onvoorwaardelijk van mij hielden.
met mijn dierbare gezin en zus hebben we voor mijn moeder een mooi, passend afscheid gemaakt. dat heeft me kracht en energie gegeven.

waarom ik rouwdrukwerk ontwerp

wat mij aanspreekt in het ontwerpen van rouwdrukwerk is ondersteuning bieden tijdens een van de meest kwetsbaarste periodes in een mensenleven. door het toevoegen van persoonlijke details op de rouwkaart -en het andere rouwdrukwerk- maak je je dierbaren weer voelbaar, herkenbaar, herinnerbaar.
voor het ontwerp ga ik in gesprek met familie waar ik persoonlijke woorden, anekdotes, foto’s, tekeningen of dat wat iemand typeert ontvang en gebruik voor het vormgeven van het rouwdrukwerk.

~

een rouwkaart, een dankkaartje staat vaak bij mensen op een speciaal plekje in huis. wat is er mooier dan dat dit kaartje je dierbare écht typeert. dat is wat ik wil bereiken, een persoonlijk aandenken aan wie je lief was.   

~

steeds meer benaderen uitvaartondernemers, familieleden van een overledene of mensen in hun laatste levensfase mij voor advies over en het ontwerpen van persoonlijk rouwdrukwerk.

naast de vraag naar rouwdrukwerk kreeg ik ook steeds meer vraag naar mooie, stijlvolle condoleancekaarten en troostkaarten. zo is in 2017 troostpost ontstaan. in het voorjaar van 2020 zijn ‘masja mols rouwdrukwerk’ en ‘troostpost’ samengevoegd onder de naam troostpost.