kaarten bij afscheid

we krijgen allemaal te maken met doodgaan. met het overlijden van iemand die je lief is. op zo’n moment moet je nadenken over dingen waarover je misschien helemaal niet wìlt nadenken. het laatste wat je je dierbare kunt geven is een mooi en persoonlijk afscheid. daarbij hoort ook afscheidsdrukwerk. 

rouwdrukwerk kan soms zakelijk en afstandelijk overkomen. troostpost streeft naar persoonlijk afscheidsdrukwerk dat ook troost biedt. naast een uitnodiging voor of herinnering aan het afscheid is het een laatste tastbare herinnering.

‚Äčtroostpost ontwerpt rouwkaarten, herinneringskaarten, rouwadvertenties, condoleancekaartjes en andere uitingen. alles wordt met liefde, aandacht en zorg ontworpen.
prettig hierbij is dat je niet zelf aan de slag hoeft met opmaak en bestellen op een website, zodat je je op andere voorbereidingen kunt richten. het kan al moeilijk genoeg zijn in deze periode.

om je een indruk te geven van wat troostpost biedt, vind je hieronder enkele echte rouwkaarten. dit adfscheidsdrukwerk is speciaal ontworpen in opdracht door masja mols van troostpost en geplaatst met toestemming van nabestaanden.

wil je meer weten of een afspraak maken? neem gerust contact op of laat de uitvaartondernemer contact met mij opnemen. als je dat prettig vindt, kom ik langs om samen de wensen te bespreken. 
in deze tijd van corona is beeldbellen natuurlijk ook een optie.

als vanzelfsprekend

riet mols - van mulbregt ~ mam

in de zomer van 2019 overleed plotseling mijn lieve mam. we spraken samen nooit over doodgaan en dus ook niet over haar wensen voor als ze er niet meer zou zijn. het voelde als vanzelfsprekend dat wij als nabestaanden een mooi, eervol afscheid voor haar zouden vormgeven. natuurlijk heb ik met zorg en liefde het rouwdrukwerk ontworpen.

~
de dag voor het overlijden van mam maakte ik - ter promotie van troostpost- een collage van twee zelfgemaakte foto’s. dit beeld is gebruikt voor de rouwkaart: het voelt alsof het als vanzelfsprekend bedoeld was voor haar afscheid...
mam hield van de gedichten van toon hermans, zijn gedicht ‘een beetje’ past bij mams laatste levensjaren. de dichtregels staan als eigentijds rouwrandje op de kaart.
~

rouwkaart | condoleancekaartje | herinneringskaartje | powerpoint

in eigen regie

judy drinkhill

judy was ongeneeslijk ziek. ze was bezig met de voorbereiding van haar afscheid en wilde zelf de regie houden. ze regelde alles zelf en voor het ontwerpen van het rouwdrukwerk benaderde ze troostpost.
voor het rouwdrukwerk is een lettertype gebruikt dat ze uitkoos voor haar gedenksteen. het bronzen rustende vrouwfiguur op de gedenksteen komt ook terug op het rouwdrukwerk.

judy was een boekenliefhebber, ze wilde haar boeken weggeven aan vrienden, met een geschreven persoonlijk woordje, maar dat was teveel voor haar. ik stelde voor de boeken tijdens haar afscheid ‘weg te geven’, met een boekenlegger als herinnering. ze vond het een geweldig idee!

~
suzanne, zus van judy, over onze samenwerking:

“ik wil jou -mede namens de familie- ontzettend bedanken voor je ontwerpen en bovenal ook voor je inzet en flexibiliteit in de dagen na het overlijden van judy. ongelofelijk fijn!”
~

rouwkaart | rouwadvertentie | herinneringsboekenlegger | afscheidsboekje

zaaien en herinneren

anny las - van de geer

anny was vaak te vinden in haar kleurige bloemen- en moestuin. ze verstond de kunst een boeket te maken van hetgeen ze had gezaaid en geoogst.
daaruit voort kwam het idee het herinneringskaartje voor het afscheid van anny uit te voeren op rijstpapier met daarin zaadjes van weidebloemen.

~
als je dit blad op aarde legt, afdekt met wat aarde en regelmatig sproeit, dan zullen de zaadjes ontkiemen en uitgroeien tot veldbloemen en zo een herinnering zijn aan anny en august.
~

rouwbrief | herinneringskaart

boeket als symbool

hans ruttjes

op de verjaardag van zijn lieve miek, overleed hans. op verzoek van hans is op haar verjaardag een boeket rozen, met daaraan een kaartje met zijn verjaardagswens, kado gegeven aan zijn lieve miek.
mijn voorstel was het boeket en de verjaardagswens te gebruiken voor het rouwdrukwerk.
verjaardag en sterfdag, met het boeket rozen als symbool, als herinnering aan deze intens verdrietige dag.

~
Lieve Miek,

Deze dag had eigenlijk
een feestelijke dag
moeten zijn,
maar daar
is wat tussen gekomen.

Deze rode rozen
heb ik speciaal gekozen voor jou,
omdat ik zo ontzettend veel van je hou.

Veel liefs,
je Hans

26 mei 2015
~

rouwkaart | condoleancekaartje | gedachteniskaartje | rouwadvertentie | powerpoint

de bloem van anna

anna van keulen

uitvaartbegeleider harriet van der vleuten vroeg mij in oktober 2014 om aanwezig te zijn bij een gesprek van ouders die net hun dochter hadden verloren. ze hadden aangegeven niet te kunnen kiezen uit het standaard aanbod rouwkaarten. ze wilden een persoonlijke kaart die past bij hun dochter.
het voor mij bijzondere en emotionele gesprek met de ouders van anna en anna’s laatste tekening van een gerbera, kleine tekeningetjes in haar agenda en het muziekstuk ‘downtown abbey’ boden mij inspiratie voor het ontwerpen van het rouwdrukwerk.

luister hier downtown abbey gespeeld op piano door anna van keulen

~
ingelies en niek, ouders van anna, over de rouwkaart:

“(…) de teksten hadden we vrij snel zelf rond, maar hoe moet zo’n kaart eruit zien, qua kleur, qua vormgeving? in ieder geval niet standaard…
anna was niet standaard, zoals geen enkel kind standaard is. anna was altijd vrolijk, zonnig, opgewekt, energiek. dat moest de kaart dus ook zijn. masja heeft met ons gepraat, geluisterd, de juiste vragen gesteld, zich ingeleefd, heeft anna’s kamer goed bekeken, heeft alles doordacht en kwam vervolgens met een prachtig ontwerp in een prachtige kleur: 100% anna.”
~

rouwkaart | rouwadvertentie | condoleancekaartje | herinneringskaartje | in memoriam

Carel, goede reis!

carel de groot

op 5 november 2014 overleed carel de groot. voor zijn werk reisde hij de wereld rond. de familie stelde voor dat het reizen centraal stond op de rouwkaart, met een globe en een vliegtuig.

~
in een heldere hemel maakt het vliegtuig vanuit de c van carel zijn vlucht rond de wereld.
~

rouwkaart | dank-en kerstkaart

gesierd door eenvoud

wim mols ~ pap

in de zomer van 2005 overleed mijn lieve pap...
de dagen na het overlijden moet je veel regelen en werk je toe naar de uitvaart, het moment van afscheid. we deden veel zelf, natuurlijk ook het ontwerpen van het rouwdrukwerk. ondanks het verdriet voelde het prettig om actief betrokken te zijn bij het voorbereiden van de uitvaart.

~
mijn vader was een charmante en bescheiden man.
zelf wijn en likeur maken was zijn favoriete bezigheid. de flessen werden natuurlijk voorzien van mooie etiketten.
voor het rouwdrukwerk is hetzelfde papier gebruikt.
het drukwerk gesierd door eenvoud, met ingetogen typografie en kleine zwarte accenten.
~

rouwkaart | rouwadvertenties | herinneringskaartje | liturgieboekje | dankkaartje

Het getoonde rouwdrukwerk is met toestemming van de nabestaanden op de website van troostpost geplaatst.Uit respect voor de overledenen en nabestaanden wordt verzocht de ontwerpen of afgeleiden hiervan niet voor eigen toepassingen te gebruiken. 

Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van troostpost. Meer informatie: info@troostpost.nl

© 2020 troostpost | masja mols 

troostpost is voor iedereen

soms zijn er periodes in je leven dat je opeens moet gaan nadenken over dingen waarover je eenvoudigweg niet over na hoefde te denken.

troostpost kan voor iedereen die een troostkaart of een rouwkaart nodig heeft een uniek ontwerp op maat maken. 
~
als je met een uitvaartbegeleider een afscheid voorbereidt kan troostpost het afscheidsdrukwerk voor je ontwerpen.
~
als je bijvoorbeeld een uitvaartverzekering bij dela of monuta hebt, kun je het rouwdrukwerk laten ontwerpen door troostpost. uiteraard kan troostpost ook een ontwerp maken als je geen uitvaartverzekering hebt.
~
als je zelf al ideeën hebt en graag geholpen wordt met een ontwerp, helpt troostpost je met de vormgeving van de rouwkaart en het regelen van het drukwerk.
~
ik hoop dat ik met troostpost in deze tijden iets moois voor je kan betekenen. neem gerust contact op,

masja mols