masja

troostpost is een initiatief van masja mols.

bijna 25 jaar heb ik een ontwerpbureau en werk ik als grafisch ontwerper. mijn opleiding grafische vormgeving aan de academie voor beeldende kunst st. joost in breda heb ik in 1996 afgerond.

de liefde voor mijn vak is blijven groeien en aangevuld met een flinke dosis ervaring! deze zet ik graag in bij de mooie opdrachten die ik samen met mijn opdrachtgevers mag realiseren. mijn opdrachten zijn heel divers, ik ontwerp onder andere logo’s en huisstijlen, (kinder)boeken, websites en rouwdrukwerk.

ik ben betrokken bij een opdracht door met aandacht te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever. de vraag van de opdrachtgever wordt vertaalt in een ontwerp, waarbij inleving en intuïtie een grote rol spelen.

mijn ontwerpen zijn helder in eenvoud, treffend en krachtig, met oog voor detail en een voorliefde voor typografische oplossingen.
mijn stijl wordt getypeert als onberispelijk, smaakvol, wendbaar, vindingrijk, eigentijds zonder te vervallen in modieuze flauwekul.

waarom ik rouwdrukwerk ontwerp

in 2005 overleed mijn lieve pap. plotseling stond mijn leven op z’n kop. in de dagen na zijn overlijden moest er veel geregeld worden voor de uitvaart, het moment van afscheid. we wilden hele graag een persoonlijk afscheid en deden daarom veel zelf. van het ontwerpen van de kist tot het rouwdrukwerk. en ondanks de pijn en het verdriet voelde het fijn actief betrokken te zijn bij het vormgeven van het afscheid van mijn vader.
in de zomer van 2019 overleed mijn lieve mam. weer een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. plots heb je dan geen ouders meer, voor altijd afscheid nemen van mijn lieve zorgzame ouders die onvoorwaardelijk van mij hielden.
met mijn dierbare gezin en zus hebben we voor mijn moeder een mooi, passend afscheid gemaakt. dat heeft me kracht en energie gegeven.

wat mij aanspreekt in het ontwerpen voor een afscheid is  nabestaanden ondersteuning te bieden tijdens de fase van afscheid nemen. mensen ontlasten en persoonlijke aandacht geven met het vormgeven van een mooie rouwkaart of herinneringskaart.
~
afscheid nemen van een dierbare is een van de meest kwetsbaarste periodes in een mensenleven en door te helpen bij het vormgeven van het rouwdrukwerk neem je werk uit handen, maar maak je vooral ook een blijvende herinnering.
een rouwkaart of herinneringskaartje staat vaak bij mensen op een speciaal plekje in huis. wat is er mooier dan dat dit kaartje je dierbare écht typeert. dat is wat ik wil bereiken, een persoonlijk aandenken aan wie je lief was.   
~
steeds vaker word ik benaderd door uitvaartondernemers, familieleden van een overledene of mensen die in hun laatste levensfase hun afscheid voorbereiden.
ze willen advies over het ontwerpen van een rouwkaart, en hoe ze die persoonlijk kunnen maken.
~
naast de vraag naar rouwdrukwerk krijg ik ook vaak vragen naar mooie, stijlvolle condoleancekaarten en troostkaarten. zo is in 2017 troostpost ontstaan. in het voorjaar van 2020 zijn ‘masja mols rouwdrukwerk’ en ‘troostpost’ samengevoegd onder de naam troostpost.