troostpost, een initiatief van masja mols

in 2005 overleed mijn lieve pap en plotseling stond mijn leven op z’n kop. in de dagen na zijn overlijden moest er veel geregeld worden voor het afscheid. we wilden graag een persoonlijk afscheid en deden veel zelf. het ontwerpen van de kist en het rouwdrukwerk en ook bij de ceremonie namen we zelf het woord. 

14 jaar later, in de zomer van 2019 overleed mijn lieve mam. weer een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. plots heb je geen ouders meer, voor altijd afscheid nemen van mijn lieve zorgzame ouders. met mijn dierbare gezin en zus hebben we mijn moeder een mooi, passend afscheid gegeven. 

waarom ik rouwdrukwerk ontwerp

afscheid nemen van je dierbare is denk ik wel de meest moeilijke en kwetsbare periode in je leven. er moet veel geregeld worden en de emoties en het verdriet komen wanneer ze komen. door het vormgeven van het rouwdrukwerk neem ik een beetje zorg uit handen, zodat jij je kunt richten op het afscheid nemen.

een rouwkaart of herinneringskaartje is een blijvende herinnering en staat vaak bij mensen in huis op een speciaal plekje. wat is er mooier dan dat dit kaartje je dierbare écht typeert. ik wil je daar graag bij helpen.

uitvaartondernemers, afscheidbegeleiders en familieleden van een overledene of mensen die in de laatste levensfase het eigen afscheid voorbereiden vragen mij om mee te denken over het rouwdrukwerk omdat ze iets persoonlijks willen en niet een standaard kaart.

naast de vraag naar rouwdrukwerk krijg ik ook vragen naar mooie, stijlvolle condoleancekaarten en troostkaarten. zo is in 2017 troostpost ontstaan. in het voorjaar van 2020 zijn ‘masja mols rouwdrukwerk’ en ‘troostpost’ samengevoegd onder de naam troostpost.

masja werkt als grafisch ontwerper en fotograaf, kijk voor haar werk op www.masjamols.nl~
 ‘masja kan zich goed kan inleven, ze stelt de juiste vragen en weet die te vertalen in een prachtig ontwerp.’
~