masja mols

het rouwdrukwerk en de troostkaarten van troostpost worden ontworpen door masja mols.

vanaf 1996 ben ik zelfstandig grafisch ontwerper. door de jaren heen heb ik een fijne balans gecreëerd tussen werk onder tijdsdruk en opdrachten die een langere looptijd hebben, met name de boek- en huisstijlprojecten. hierdoor ben ik maximaal flexibel voor mijn rouwdrukwerkopdrachten, waarbij snel schakelen van grote waarde is.

uitvaartondernemers, familieleden van een overledene of mensen in hun laatste levensfase benaderen mij voor advies over en het ontwerpen van persoonlijk rouwdrukwerk. naast de vraag naar rouwdrukwerk kreeg ik ook steeds meer vraag naar mooie, stijlvolle condoleancekaarten en troostkaarten. zo is in 2017 troostpost ontstaan. in het voorjaar van 2020 zijn ‘masja mols rouwdrukwerk’ en ‘troostpost’ samengevoegd onder de naam troostpost.
~

mijn verhaal

in 2005 overleed mijn lieve pap.
plotseling stond mijn leven op z’n kop.

in de dagen na het overlijden moet je veel regelen en werk je toe naar de uitvaart, het moment van afscheid. we wilden een persoonlijk afscheid en regelden veel zelf. van het ontwerpen van de kist tot het rouwdrukwerk. en ondanks de pijn en het verdriet voelde het goed om actief betrokken te zijn bij het vormgeven van het afscheid van mijn vader.

in de zomer van 2019 overleed mijn lieve mam. weer een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. plots geen ouders meer, voorgoed afscheid moeten nemen van die lieve zorgzame mensen die onvoorwaardelijk van je hielden. met mijn dierbare gezin en zus hebben we voor mijn moeder een mooi, passend afscheid verzorgd. dat heeft me kracht en energie gegeven.

telkens weer - ook bij niet-familieleden - merkte ik hoe mooi het is om actief betrokken te zijn bij de voorbereiding van een afscheid. om rouwdrukwerk te ontwerpen dat helemaal past bij de overledene en waar dierbaren zich volledig in kunnen vinden. afscheid nemen doe je maar één keer. daarom is het voor nabestaanden zo fijn om achteraf te ervaren dat ‘alles klopte’. dat gevoel wil ik ze graag geven. daar doe ik het voor.

masja mols​
www.masjamols.nl
~

kijk mijn blog voor inspiratie