doodgewoon bijzonder

in de prachtige kapel en foyer van cultureel centrum jan van besouw in goirle vindt op zaterdag 2 februari 2019 uitvaartbeurs goirle plaats.

tijdens deze beurs kan kennis worden gemaakt met zo’n 25 exposanten, welke allemaal, ieder op zijn of haar eigen manier, verbonden zijn met het thema uitvaart, afscheid en troost.
een beurs voor inspiratie en informatie, prachtige lezingen en presentaties van diverse organisaties en personen waaronder hella van der wijst, auteur van het boek ‘troost’.
zo wordt de dood gewoon heel bijzonder of ‘doodgewoon‘.
~
www.uitvaartbeursgoirle.nl

met een warm gevoel kijk ik terug op de uitvaartbeurs waar ik mooie gesprekken had met bezoekers. mensen die op een of andere wijze te maken hebben met de dood.
bijzonder vond ik dat mijn tentoongestelde kaarten aanleiding waren voor mensen om hun gevoelens te delen, om troost te ervaren in mijn troostpost. dat was voor mij een prachtige inspiratie om troostpost verder uit te breiden.

ik merk dat als ik op een beurs sta ik altijd eerst moet overschakelen naar het moment. als ik met iemand in gesprek ben luister ik naar wat iemand meemaakt, over doodgaan, over verdriet. mensen willen hun verhaal kwijt. en dat kan. troostpost is voor mij meer dan alleen een kaart ontwerpen. het gaat over luisteren, en emotie in beeld vertalen.