het ontwerp voor de kaart ligt klaar.
dat geeft rust.

begin februari kreeg ik een appje van jantine, ze had het trieste nieuws ontvangen dat het slecht ging met de gezondheid van haar vader.
jantine was een goede vriendin van judy, waarvoor ik in 2018 het rouwdrukwerk ontworpen heb. jantine en ook haar ouders vonden het een prachtige kaart en zouden het mooi vinden om samen met mij het rouwdrukwerk voor haar vader te ontwerpen.

twee weken later ontmoette ik jantine in een cafeetje in utrecht, centraal gelegen tussen amsterdam en tilburg. jantine vertelde over haar ouders, over het boerenleven op de boerderij in drenthe waar ze opgroeide, over het karakter van haar vader, over de drie-eenheid die ze als gezin zijn. we hadden een persoonlijk en warm eerste gesprek en namen afscheid met drie wangzoenen, dat mocht toen nog.

jantine appte me foto’s ter inspiratie. we spraken de kosten af en daarna ben ik meteen gaan ontwerpen. want er was haast, het ging niet goed met haar vader.

het ontwerp voor de kaart ligt nu klaar. fijn dat we dat samen hebben kunnen doen. het geeft de familie rust. door de coronacrisis en de maatregelen die er genomen dienen te worden bij uitvaarten zullen de teksten nog wel aangepast moeten worden. maar dat komt later wel.

we onderhouden contact via de app, met de gezondheid van vader gaat het met ups-en-downs, maar hij is er nog en ze beleven dierbare momenten samen.
~
op 20 april overleed de vader van jantine.
het was een prachtig afscheid, dat via de livestream te volgen was. met de ingemonteerde beelden die ik hiervoor speciaal ontworpen heb was het een mooi en warm geheel.