hulp bij afscheid in een bizarre tijd...

hulp bij afscheid in een bizarre tijd... is een initiatief van pascale de wijs.
troostpost wil dit initiatief graag ondersteunen door invulling te geven aan het rouwdrukwerk en de troostkaarten. ook tijdens de coronacrisis geef je iemand die je lief is, een afscheid dat hij of zij verdient.
~

De huidige Corona-crisis veroorzaakt zoveel meer leed dan we ooit voor mogelijk hadden kunnen houden. Veel mensen hebben in stilte en beperking afscheid moeten nemen van een dierbare. Een zeer tragische consequentie van deze tijden. Hoe geef je momenteel toch iemand die je lief is dat afscheid dat hij of zij verdient?

De uitvaartondernemers moeten momenteel alle zeilen bij zetten, waardoor weinig tijd en ruimte overblijft voor de invulling van de zo belangrijke menselijke en persoonlijke inbreng in het afscheid van een dierbare.

Daar wil ik mij de komende tijd belangeloos voor inzetten. Met mijn communicatie- en organisatieachtergrond, bied ik mijn diensten aan om inhoud en vorm te geven aan één van de meest emotionele gebeurtenissen in het leven. Denk hierbij aan:
• het schrijven en uitspreken van een levensverhaal
• het voorgaan tijdens de (besloten en evt. live gestreamde) afscheidsdienst
• creatieve invulling geven aan muziek, beelden en rituelen
• ondersteuning bij fotopresentaties of video
• invulling geven aan kaarten, bidprentjes en andere uitingen (zie ook  www.troostpost.nl)

We leven van de één op de andere dag in een andere tijd die we niet konden voorzien. Een andere tijd die vraagt om het innemen van andere rollen. Als ceremonieel spreker en ritueelbegeleider, wil ik graag de komende tijd (naast mijn normale werkzaamheden) een helpende hand toesteken voor mensen die dit kunnen gebruiken. Zorg ervoor dat niet meer mensen afscheid moeten nemen de komende tijd.

Stay @home! Pascale de Wijs ~ pascale@likewise.nl