de dood, de eend en de tulp

de eend wordt al een tijdje gevolgd wordt door een onbekende figuur. die stelt zich voor als de dood. de eend is bang dat ze nu snel zal sterven. maar de dood en de eend blijken nog een heleboel te bespreken te hebben. tot de eend uiteindelijk helemaal niet meer bang is voor de dood.

in 2008 ontving het boek zowel een zilveren griffel als een vlag & wimpel van de penseeljury. uit het rapport van de griffeljury:
'er staan in dit boek een paar honderd zorgvuldig gekozen woorden. zij vertellen al even sober als de tekeningen het verhaal van de dood die geduldig is en vriendelijk en de eend die daar vrede mee heeft. dit boek over de dood is een vriendelijk boek. (...) de eend, de dood en de tulp is een boek om dag na dag op telkens een andere pagina open te leggen.'

auteur & illustrator wolf erlbruchuitgeverij hoogland & van klaveren | ISBN 9789089672117 | 2007

~
ik ben dol op kinderboeken. deze (en meer boeken van erbruch) heeft een bijzonder plekje in mijn hart. wellicht omdat het thema mij aanspreekt en de wijze waarop in dit boek gesproken wordt over de dood. het grote boekformaat doet recht aan de prachtige illustraties!